Warta Industri

Apa Termometer infèkter Forehead ngukur suhu kanthi akurat? Apa ana radiasi?

2020-08-12

1. Nggunakake aTermometer inframerah ing Bumikanggo ngukur suhu awak kaping pirang-pirang dina, apa maneh bakal radiasi?

Ora bakal.

Meh kabeh obyek sinar sinar infra (sampeyan ora bisa ndeleng utawa ndemek, amarga jarak frekuensi ing njaba katon mripat manungsa). Nalika Paman Keamanan njupukfthermometer inframerah infraheadlan nul ing bathuk, sensor ing bedhil bisa ngonversi sinyal radiasi inframerah dadi sinyal listrik miturut energi infra merah sing dipuncelake dening bathuk, banjur pass amplifier lan signal processing circuit, lan tindakake Sawise algoritma lan target emissivity tartamtu didandani, pungkasane bisa diowahi dadi nilai suhu target sing diukur.

fthermometer inframerah infrahead

2. Kepiye caranefthermometer inframerah infraheadngetung suhu awak?

Umume, gelombang inframerah sing dipasang dening suhu awak manungsa (36â "ƒ ~ 37â" ƒ) yaiku 9 ~ 13 mikron. Lokasi pangukuran suhu beda duwe kisaran suhu standar, kayata:

Anus (36.6â "ƒ ~ 38â" ƒ)

Rongga lisan (35.5â "ƒ ~ 37.5â" ƒ)

Underarm (34.7â "ƒ ~ 37.3â" ƒ)

Cochlea (35.8â "ƒ ~ 38â" ƒ)

Bumi (35.8â "ƒ ~ 37.8â" ƒ)

Miturut prinsip iki, suhu awak sing akurat bisa ditampilake kanthi mbenerake suhu suhu ing bathuk lan suhu awak nyata kanthi ndeteksi suhu permukaan bathuk manungsa. Umume bagian tengah mripat yaiku sumber radioaktif sing paling cedhak karo suhu awak normal kanggo ngukur suhu permukaan awak. Paling cocog kanggo nyelehake bedhil bathuk kanthi jarak 3-5cm kanggo ngukur suhu (biasane ketebalan driji indeks wong diwasa cukup, lan kontak langsung ora diidini. Forehead).

Umumé, dibandhingake karo thermometer merkuri, sanajan akurasi thermometer bathuk dadi luwih ala, trep lan gampang digunakake, lan cukup kanggo screening.