Warta Industri

Pilih topeng kanggo mblokir radhang paru-paru coronavirus

2020-05-11
Sajrone wabah radhang paru-paru coronavirus, efektif kanggo nyegah infeksi virus kanthi milih lan nggunakake topeng kanthi bener. Program iki ngajak Liu Fang, wakil direktur Rumah Sakit Ketiga Hebei University Medical, kanggo ngenalake rinci babagan cara milih topeng sing tepat kanggo sampeyan.

Ana sawetara jinis topeng sing umum:

Topeng katun biasa.

Topeng katun biasa: Iki minangka topeng sing paling umum, sing asring digunakake ing saben dinane.

Topeng medis sing bisa dipecat.

Topeng medis sing ora bisa dilindhungi: level perlindungan kasebut mung luwih murah tinimbang topeng bedah medis.

Topeng bedhah medis.

Topeng bedhah medis: ana lapisan filter ing tengah, sing bisa ngalangi cairan awak, getih, bakteri lan partikel.

Makser n95.

Topeng N95: sejatine, N95 dudu jeneng produk, nanging standar internasional sing digunakake, sing nuduhake efisiensi filtrasi saka masalah partikel, nganti luwih saka 95%. Iki ditrapake kanggo suplemen personel medis yen pasokan topeng proteksi medis ora cukup. Ora perlu nggunakake topeng N95 minangka standar kanggo wong biasa sing sehat.

Miturut introduksi ing ndhuwur, saben kita bisa milih topeng sing tepat miturut risiko cahya.

Topeng dianjurake kanggo wong sing nduwe risiko kurang.

Ing kahanan normal, wong-wong sing melu kegiatan njero ruangan lan ruangan ing omah, bocah-bocah lan siswa ing papan sing mbukak, lan buruh ing papan kerja sing duwe ventilasi kanthi sithik kalebu klompok risiko sing sithik. Dheweke bisa milih nganggo topeng non-medis kayata kain katun sing cocog kanggo nyuda penyebaran tetesan sing disebabake batuk, nyenyut lan ngomong.

Topeng dianjurake kanggo wong sing ngalami risiko pendhapat.

Masyarakat ing wilayah sing padhet kayata pasar, mall, kendaraan, lif, lsp .; staf ing lingkungan kantor njero ruangan; pasien ing institusi medis kajaba diagnosis panas; bocah lan siswa ing taman kanak-kanak sing konsentrasi kanggo sinau lan kegiatan, lan sapiturute, kalebu klompok pendhapat resiko sing luwih murah, saengga disandhang nganggo topeng medis sing nganggo tinimbang nuli topeng pelindung pelindung.

Topeng dianjurake kanggo wong sing duwe risiko risiko moderat.

Staff pasien rawat lan wadhah umum; Staff ing rumah sakit, bandara, stasiun sepur, sepur, bis lemah, pesawat, sepur, supermarket, restoran lan papan sing padhet liyane; karyawan sing melu manajemen administratif, polisi, keamanan, pangiriman ekspres lan industri liyane sing ana gandhengane karo penyakit wabah kasebut; wong urip ing pamisahan lan karo dheweke. Apike kanggo nyandhang topeng bedah medis kanggo wong sing duwe risiko risiko moderat.

Topeng dianjurake kanggo wong sing luwih beresiko.

Staff departemen darurat, staf medis, dll ;; dokter kesehatan umum sing nindakake penyelidikan epidemiologis ing kontak sing cedhak; personel tes lingkungan lan biologis sing ana gandhengane karo kahanan epidemi. Disaranake nyandhang partai respirator partikel N95 / kn95 lan ndhuwur standar amarga didhudhuk karo pendhudhuk kanthi risiko dhuwur;

Topeng dianjurake kanggo wong sing duwe infeksi risiko dhuwur.

Pendhapa infeksi koronavirus saka pasien sing ngalami radhang paru-paru, ICU lan ruangan pengamatan kabeh ditampa ing bangsal, lan dokter lan perawat sing ditunjuk kanggo klinik demam ing institusi medis. Dokter kesehatan umum sing nganakake panaliten epidemiologis babagan kasus sing dikonfirmasi lan kasus sing dicurigai terdedahake eksposur berisiko tinggi lan kudu nyandhang topeng medis. Nalika topeng medis ora ana kekurangan, bisa dipilih kanggo ketemu N95 /. Kn95 lan respirator partikel standar ndhuwur kudu diganti.

Ing tembung liya, apa jinis topeng sing kudu ditrapake adhedhasar lingkungan lan risiko cahya pribadi, lan kabeh wong kudu milih topeng sing cocog miturut kahanan dhewe.

Topeng masarakat umume ora kudu diganti sepisan, nanging bisa digunakake kanggo wektu sing suwe miturut kabersihan.

Yen topeng kasebut kudu digunakake maneh, bisa digantung ing papan sing resik, garing lan ventilasi utawa dilebokake ing kantong kertas sing resik lan apik. Topeng kudu disimpen kanthi kapisah supaya ora ana hubungane.

Personel cahya kanthi risiko dhuwur kudu ngganti topeng sawise nampa pasien sing disyaki banget. Topeng sing diluncurake dening personel kapapar risiko liyane bisa digunakake bola-bali. Cuci tangan kaya sing dibutuhake sadurunge nganggo topeng, lan aja nganti nutul ing njero topeng. Yen topeng kasebut dadi reged, cacat, rusak, lan ana bau sing apik, bakal diganti wektu kasebut.