Warta Industri

Seleksi lan panggunaan respirator kanggo pencegahan epidemi

2020-05-11

Topeng kasebut digunakake kanggo nyaring udara lan metu saka tutuk lan irung, lan wis entuk tujuan kanggo mblokir gas, bledug lan titisan.


1. Klasifikasi topeng

Klasifikasi bisa digawe miturut metode nyandhang, bahan sing digunakake, ruang lingkup aplikasi, level perlindungan lan standar liyane.

1) Klasifikasi kanthi wujud:

a) Jinis piring papan gampang dienggo, nanging panyegelane kurang;

b) Topeng lipat gampang digawa;

c) Ruang napas sing digawe cawan gedhe, nanging ora gampang digawa.

2) Miturut cara ngagem:

a) Jinis headwear: cocog kanggo buruh bengkel sing nganggo dawa, lan sapiturute, sing angel disandhang;

b) Nyandhang kuping: gampang kanggo nyandhang, cocog kanggo nyandhang biasa;

c) Tipe nyandhang: cocog kanggo nyandhang suwe, luwih gampang nganggo helm utawa sandhangan pelindung lan buruh bengkel liyane.

3) Klasifikasi kanthi bahan sing digunakake:

a) Topeng jupuk: mung bisa nglindhungi partikel bledug gedhe;

b) Topeng sing ora dirajut: utamane kanthi panyaring fisik lan adsorpsi elektrostatik bantu;

c) Topeng kain: mung efek anget, ora nyaring efek partikel sing apik;

d) Topeng kertas: cocok kanggo industri panganan lan kaendahan, kanthi kebolehtelapan udara sing apik lan panggunaan sing trep;

e) Topeng sing digawe saka bahan liyane: kayata bahan anyar kanggo perlindungan lan saringan biologis.

4) Klasifikasi miturut orane katrangan:

a) Topeng medis: dipérang dadi telung kategori: topeng jamu medis, topeng bedhah medis lan topeng pelindung medis;

b) respirator partikel: kanggo panggunaan industri, standar gb2626-2019; kanggo panggunaan sipil, standar GB / T 32610-2016;

c) Topeng kain anget: topeng kain anget;

d) Industri khusus liyane: industri kimia, lsp.

5) Miturut level pangayoman:

Negara lan industri sing beda-beda ngetrapake standar sing beda. Miturut macem-macem efisiensi filtrasi materi partikel, dibagi dadi macem-macem gelar perlindungan. Ing bagean standar, dikenal kanthi rinci.

6) Liyane:

a) Tipe Filter: bisa dipérang dadi jinis panyaring udara lan jinis panyaring primer kanthi rinci;

b) Jinis pamisahan: bisa dipérang dadi jinis sumber udara lan jinis tambut kanthi rinci.